Uitnodiging: presentatie toekomstverkenning CONNECT2030

492528693-wereldbol-1600x900

Met welke grote maatschappelijke vraagstukken krijgen we de komende jaren te maken? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Wat is hun impact op de gebouwde omgeving, onze infrastructuur en het energienetwerk? Daarover gaat de toekomstverkenning CONNECT2030 die wij graag op woensdag 28 september aan u presenteren.

Op een aansprekende locatie, het Louwman Museum in Den Haag, nemen we u met inspirerende sprekers mee langs de resultaten van de verkenning. Vervolgens gaan we graag met u in gesprek over de uitkomsten en de bijdrage van de technieksector én onze partners aan een snel veranderende wereld.

Programma

13.30 – 14.00 uur: Ontvangst

14.00 – 17.00 uur: Inhoudelijk programma onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam

  • Opening door Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland.
  • Presentatie CONNECT2030 door Jacques van der Krogt, voorzitter commissie Innovatie Techniek Nederland en Joram Nauta, onderzoeker TNO.
  • Keynote door Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA).
  • Keynote door Ben van der Burg, oud-langebaanschaatser en IT-ondernemer.
    Paneldiscussie met Jacques van der Krogt, Marleen Prins (COO Equans), Sem de Jong (student HvA) en de aanwezigen in de zaal.

17.00 – 18.00 uur: Borrel

Aanmelden

Wij hopen u te mogen ontmoeten op 28 september! U kunt zich kosteloos aanmelden.

Achtergrond

Met de toekomstverkenning CONNECT2030 onderzoeken Techniek Nederland, Wij Techniek, TVVL en ISSO welke rol de technieksector speelt in de maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen voor 2030 in Nederland. Met CONNECT2025 en SCENARIO2040 heeft de technieksector de afgelopen jaren al belangrijke vergezichten neergezet. De bevindingen in de beide rapporten zijn zowel voor de bedrijven in de branche als voor overheden, kennisinstituten, het onderwijs, opdrachtgevers, fabrikanten en aanpalende branches van groot nut geweest. Maar we zitten niet stil. De omstandigheden veranderen steeds vaker en met een steeds grotere snelheid.

Meer informatie: www.startmetconnect.nl