Alle resultaten van de Techathon 2021 online

Winnaar-Techathon-20211600x900

De Techathon op 18 november heeft mooie plannen opgeleverd voor de circulaire herontwikkeling van het markante kantoorgebouw van het Rijksvastgoedbedrijf in Arnhem. Alle informatie over de deelnemende teams, de uitkomsten van deze dag, de pitches, de foto’s, films en vlog kan je vinden op de website startmetconnect.nl.

Tijdens de Techathon kregen de tien teams precies één dag de tijd om hun plannen te bedenken en te presenteren. Ieder team bestond uit een mix van high potentials van installatiebedrijven en studenten van hbo- en mbo-niveau.

De deelnemende teams kregen een heldere opdracht: creëer een nieuwe toekomst voor het monumentale kantoorgebouw van het Rijksvastgoedbedrijf in Arnhem. Het gebouw aan het Stationsplein-West, dat dateert uit 1955, is in vrijwel alle opzichten verouderd. De uitdaging was om met een circulair en energiezuinig plan voor het gebouw te komen.

Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Marleen Hermans, in het dagelijks leven hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw, boog zich over de inzendingen. De juryleden waren onder de indruk van alle ingediende plannen en ideeën. Toch was er geen verschil van mening over de winnaar. Volgens de jury was het team Kuijpers/HvA/ROC Tilburg er het beste in geslaagd om circulaire elementen te combineren met energiezuinige oplossingen. Het team Van Dorp/Avans/Van Dorp Academie legde beslag op de tweede plaats met een plan waarin refurbishing van installaties en installatiematerialen centraal staat.

Oplossingen, films, foto's, vlog

Tijdens de Techathon zijn films en vlogs gemaakt. Bekijk de vlog hieronder!

De partners zijn:

Logo-Techniek-Nederland_RGB-Wit-trans
ISSO-150
WijTechniek-transpng-wit-600v2
tvvl