27 nov 2019

Alle resultaten van de Techathon online

Techathon-2019_Alle-deelnemers1600

De Techathon van Techniek Nederland op 21 november heeft mooie plannen opgeleverd om de wijk Driemanspolder in Zoetermeer aardgasvrij te maken. Alle informatie over de deelnemende teams, de uitkomsten van deze dag, de pitches, de films en vlog kunt u vinden op de website www.connect2025.nl/techathon.

Tijdens de Techathon kregen de acht deelnemende teams één dag de tijd om hun plannen te bedenken en te presenteren in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. In ieder team werkten getalenteerde medewerkers van installatiebedrijven samen met studenten van hbo- en mbo-niveau.

Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Medy van der Laan van Energie Nederland boog zich over de inzendingen en wees uiteindelijk team Heijmans - HHS als winnaar aan. Het winnende team onderscheidde zich met name door de nadruk te leggen op een integrale aanpak met veel aandacht voor de acceptatie door bewoners. Medy van der Laan: ‘’De plannen waren van een verrassend hoog niveau. Maar de voorstellen van dit team sprongen er echt uit.’ Ook Jan Iedema, als wethouder verantwoordelijk voor de wijk Driemanspolder, was blij verrast door de plannen van de teams: ‘Wat een geweldige prestatie is hier geleverd.

Films, vlog, oplossingen

Kijk op de website www.connect2025.nl/techathon voor alle informatie over de Techathon!