10 sep 2021

Doe mee met studenten wedstrijd: wat is jouw toekomstbeeld voor het Nederland van 2030?

Connect-2025---2030

We dagen jou uit om met inspirerende antwoorden te komen! Wij zijn benieuwd hoe jij de toekomst voor je ziet en deze vorm wilt geven. Creëer jouw toekomstbeeld en maak jouw Nederland van 2030 werkelijkheid. Tekst, video, beeldhouwwerk, schilderij, een performance, je mag zelf bepalen hoe je dit doet. Haal al je creativiteit uit de kast en laat ons zien wat jouw visie is.

We staan met z’n allen voor grote uitdagingen die ingrijpende gevolgen zullen hebben voor de manier waarop we leven, wonen en werken. Megatrends zullen impact op de gehele maatschappij hebben. Tegelijkertijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in een steeds sneller tempo op en maken zij meer mogelijk dan we ooit konden dromen.

Hoewel de toekomst onzeker is kunnen we wel nadenken over hoe we willen dat Nederland er in 2030 uitziet. Hoe leven we? Hoe communiceren we met elkaar? Welke materialen gebruiken we en waar komen deze vandaan? Welke rol hebben ICT en techniek in ons dagelijks leven? Hoe gaan we om met privacy van gegevens? Welke regels en wetten zijn er? Hoe werken we internationaal samen?

CONNECT2030

De inzendingen van de studentenwedstrijd gebruiken we als input voor CONNECT2030, een toekomstverkenning voor Nederland en de installatiebranche. Deze wordt uitgevoerd door Techniek Nederland, Wij Techniek, TVVL en ISSO. CONNECT2030 geeft zicht op de impact van techniek, voor een Nederland op weg naar 2030. Het is bedoeld als leidraad en inspiratie voor de branche én voor politiek en overheid, onderwijs en wetenschap, klanten, opdrachtgevers en partners in sectoren als de bouw, industrie, energie, infra, mobiliteit en zorg. Veelzijdige kennis en verschillende inzichten zijn noodzakelijk voor een goed onderbouwd plan van aanpak.

Waarom zou je mee doen?

Als winnaar van deze wedstrijd zul je vereeuwigd worden in de innovatieagenda van CONNECT2030 en wordt jouw inzending op de website van CONNECT2030 vermeld. Bovendien worden de winnende inzendingen beloond met een mooie geldprijs van €250. Er worden drie winnaars gekozen, per deelnamecategorie één.

Gaaf! Hoe doe ik mee?

Stuur jouw inzending o.v.v. “CONNECT2030 studenten wedstrijd” vóór 22 oktober in digitale vorm naar info@connect2030.nl. Inzendingen tot 2 MB kunnen als attachment gestuurd worden, voor grotere bestanden is het nodig een downloadlink toe te voegen. Vermeld bij je inzending je naam, onderwijsinstelling, bewijs van inschrijving en de categorie waaraan je deel wilt nemen:

  • Tekst
  • Multimedia (audiovisueel)
  • Vrije vorm (b.v. ruimtelijke, tastbare objecten, podiumkunst, etc.)

In het geval van vrije vorm vragen we je om een video (evt. met toelichting) te maken van je toekomstbeeld en deze naar ons op te sturen.

Spelregels

  • Deelname aan deze wedstrijd is mogelijk als je ingeschreven staat bij een middelbaar beroeps- of hoger onderwijsinstelling. Stuur een bewijs van jouw inschrijving mee met je inzending.
  • De inzending blijft eigendom van de maker(s). Bij deelname geef je CONNECT2030 het recht om deze te gebruiken voor eigen doeleinden (marketing en verwerking in innovatieagenda).

Hoe worden de winnaars gekozen?

Alle inzendingen worden door de CONNECT2030 vakjury onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, beoordeeld op de volgende criteria:

  • Relevantie: de inzending is passend bij de context en vraagstelling van CONNECT2030.
  • Originaliteit: de inzending is innovatief en authentiek, zowel inhoudelijk als in het gebruik van media.
  • Kwaliteit: de inzending is zorgvuldig en met aandacht uitgewerkt.
  • Inspirerend: de inzending brengt een boodschap komt over en zet tot nadenken of actie aan.

Over de uitslag zal geen discussie of overleg mogelijk zijn. De resultaten worden gedeeld in en met de branche.

Meer informatie

Meer informatie over eerdere onderzoeken en lopende activiteiten kun je op de website www.connect2025.nl vinden. Heb je vragen over de wedstrijd? Neem contact op via info@connect2030.nl.