Meld je aan voor de Techathon '23!

Techathon-23-header-1600x900

De Techathon komt er weer aan. Tijdens dit eendaagse event op 16 november 2023 strijden teams van studenten uit het mbo en hbo samen met high potentials uit het bedrijfsleven om een aanpak te bedenken voor een unieke Techathon challenge. De opdracht van dit jaar brengt ons naar Rotterdam; You can make it happen.

De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam staan voor de uitdaging van de herontwikkeling van stadshaven Merwe-Vierhavens (M4H). M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District: de plek in de regio voor innovatieve maakindustrie. M4H transformeert naar een energiek stadsdeel voor wonen en werken. Hiervoor wordt een uniek programma met een vernieuwende mix ontwikkeld, en jij kan daaraan bijdragen! Lees meer over de challenge.

Overheid, onderwijs en bedrijfsleven komen samen om met elkaar out-of-the-box te werken aan een echt verduurzamingsvraagstuk uit de praktijk. Om samen een compleet plan in 8 uur te realiseren. Dat is de essentie van de Techathon; in teamverband de hele dag samenwerken om een plan met slimme en realistische aanpakken te bedenken en te presenteren. Een onafhankelijke jury bepaalt aan het einde van de dag welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag voor het hele team wint.

Doe mee!

Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin techniek en de technieksector een belangrijke rol spelen, waar nog veel kennis in te ontwikkelen is en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier

Inschrijven kan als geheel team, maar je kan je als bedrijf of hogeschool of ROC ook los aanmelden. Dan kijken wij of we inschrijvingen kunnen combineren tot een compleet team. Voor zowel studenten als bedrijven is dit een unieke ervaring, je komt in contact met jouw potentiële werkgever of medewerker en je bedrijf en hogeschool of ROC krijgt meer bekendheid.

Techniek Nederland organiseert deze Techathon samen met de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, Wij Techniek, TVVL en ISSO.

Kijk voor meer informatie over de Techathon en films van vorige edities op de site www.startmetconnect.nl/techathon