Meld je aan voor de Techathon '24!

Intechnium-Woerden-1600

Op 7 november 2024 is het weer tijd voor de Techathon! Voor de vijfde keer strijden teams van mbo- en hbo-studenten samen met high potentials uit het bedrijfsleven om een oplossing te bedenken voor een unieke Techathon challenge. Dit jaar vindt de uitdaging plaats in het huis van de Techniek sector in Woerden: het Intechnium-gebouw.

Het Intechnium-gebouw in Woerden is een iconisch bedrijfsverzamelgebouw waar meer dan 20 verschillende organisaties zijn gevestigd. Denk aan bedrijven met kantoorvoorzieningen, een restaurant met evenementenzalen, een kinderdagverblijf, een fitnesscentrum en een fietsenwinkel met werkplaats.

De challenge

De eigenaar van het gebouw wil samen met de gebruikers en onderhoudspartijen een inspirerende en innovatieve visie ontwikkelen voor 2030, zodat het gebouw toekomstbehendig kan worden gemaakt en gebruikt. Het doel is om zowel bestaande knelpunten als toekomstige uitdagingen aan te pakken. En jij kunt als student of bedrijf daaraan bijdragen! Lees meer over de challenge.

Techathon ‘24

Onderwijs en bedrijfsleven komen samen om met elkaar out-of-the-box te werken aan een echt vraagstuk uit de praktijk. Om samen een compleet plan in 8 uur te realiseren. Dat is de essentie van de Techathon; in teamverband de hele dag samenwerken om een plan met slimme en realistische aanpakken te bedenken en te presenteren. Een onafhankelijke jury bepaalt aan het einde van de dag welk team de beste oplossing presenteert en daarmee mooie prijzen waaronder een geldbedrag voor het hele team wint.

Doe mee!

Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin techniek en de technieksector een belangrijke rol spelen, waar nog veel kennis in te ontwikkelen is en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier

Inschrijven kan als geheel team, maar je kan je als bedrijf of hogeschool of ROC ook los aanmelden. Dan kijken wij of we inschrijvingen kunnen combineren tot een compleet team. Voor zowel studenten als bedrijven biedt de Techathon een unieke ervaring: je komt in contact met potentiële werkgevers of talentvolle toekomstige medewerkers.

Techniek Nederland organiseert deze Techathon samen met Wij Techniek, TVVL en ISSO. Het Intechnium-gebouw is ook de thuisbasis voor Techniek Nederland, Wij Techniek en TVVL. Deze partijen willen de technieksector inspireren door op zoek te gaan naar een volgende ontwikkelstap door deze locatie als onderwerp neer te zetten.

Kijk voor meer informatie over de Techathon en films van vorige edities op www.startmetconnect.nl/techathon