Overkoepelend thema: toekomstbehendigheid De vleugelslag van een vlinder

Thema-toekomstbehendigheid

Mindset die overheden, organisaties en bedrijven helpt om zich voor te bereiden op de onzekerheid die complexe systemen – en met elkaar vervlochten uitdagingen – van nature hebben. Het gaat over een attitude die weergeeft dat de toekomst niet precies voorspeld kan worden, maar dat je je er als organisatie wel op kan voorbereiden dát het anders is dan vandaag. 

Code-rood-regen en overstromingen in Zuid-Limburg, de PFAS- en stikstof-lockdown, cyberaanvallen die bedrijven platleggen, binnen drie maanden een verlammende coronapandemie, de Russische inval in Oekraïne – met nog steeds voortdurende verstoring van de supplychain – en extreme droogte en branden. In de wereld van vandaag is de impact van gebeurtenissen groter dan ooit.

Met CONNECT2030 geven we inzicht in de vragen die op de technieksector afkomen, bieden we inzicht in relevante trends en ontwikkelingen en duiden we de impact hiervan voor de samenleving als geheel. Bedrijven in de sector staan voor keuzes om zich af te vragen op welke manier ze met deze sneller veranderende wereld om willen gaan. Willen bedrijven mee en toekomstbehendig worden? Kunnen ze dat ook, gelet op de prioriteiten van vandaag en morgen? Hebben we de vakkrachten, kennis en expertise om in deze nieuwe toekomst met andere opdrachten, middelen en partners te kunnen werken? Om de kansen te kunnen pakken zijn verschillende afwegingen van belang. Voor ieder bedrijf zullen die afwegingen anders zijn.

De partners zijn:

Logo-Techniek-Nederland_RGB-Wit-trans
ISSO-150
WijTechniek-transpng-wit-600v2
tvvl